به گزارش ایکنا از همدان، شمسالدین الکساندر واسیلینف پژوهشگر بلغاری که در به دین پاک اسلام روی آورده است، در نشست عشق از دیدگاه عارفان مسلمان در سخنرانی خود با موضوع عرفان اسلامی در مقایسه با عرفان مسیحی با اشاره به سخن افلاطون مبنی بر آنکه پایههای هستی، محبت و زیبایی است، اظهار کرد: جنون شرط عشق الهی است، که خود به معنای خروج از حالت عادی هر انسان است.
وی افزود: ما باید بدانیم شرط رسیدن به معشوق رسیدن به جنون و شکستن بتهای ذهنی است، بتهایی که ما را اسیر یک قالب کوچک کردهاند.
واسیلینف در ادامه با اشاره به اینکه ابنعربی نیز در اشعار خود از جنون الهی سخن میگوید، گفت: خداوند تمام اعمال انسان را برای خود او میداند تا به قربالهی برسد، اما خداوند متعال در حدیث قدسی میفرماید روزه برای من است، متعدی و لازم است.
وی در ادامه بیان کرد: خداوند متعال یک فاعل محض است، روزه یک روش برای آمیخته شدن با اوست به طوری که دیگر نتوان می را از پیاله تشخیص داد.
واسیلینف در پایان خاطرنشان کرد: ابن عربی معتقد بود در تجلیت الهی لحظه به لحظه با چیز جدیدی آشنا میشویم، اگر آتش عشق را رها کنیم در حقیقت بازنده ما هستیم چرا که تنها با اوست که به حقیقت زیبایی پی خواهیم برد. باید در لحظه زندگی کرد نه گذشته و نه آینده، چرا که با این کار به توحید ذاتی دست خواهیم یافت.
اساس عالم آفرینش بر عشق و محبت است
اسماعیل منصوریلاریجانی، استاد فلسفه و عرفان دانشگاه امام حسین نیز در این نشست برای بیان عشق و محبت از دیدگاه اهل بیت(ع) اظهار کرد: تمام عالم بر اساس محبت است، اساس عالم آفرینش بر عشق و محبت است.
وی افزود: انسان که مسئله اعلا آفرینش بوده کانون عشق و محبت است. عشق عبارت است از کشف جمال خداوند در وجود خود، نه تنها عرفا بلکه تمام ما باید به دنبال عشق خدا در وجود خود باشیم.
منصوری با اشاره به اینکه عشق به زیبایی و زیبا دوستی در همه ما انسانها وجود دارد، بیان کرد: چیزی که در این میان مهم است آن است که به زیبایی پایدار برسیم، انسان برای رسیدن به آن خلق شده است.
وی با تأکید بر اینکه عشق زوال پذیر، عشق نیست، گفت: بهتر است به جای نقش بهدنبال نقشآفرینی باشیم، باید به دنبال زیبایی پایدار برویم چرا که انسان قبل از اینکه عاشق شود محبوب بوده است.
منصوری در پایان گفت: اگر شما به زیبایی خود برسید قطعا از خود لذت خواهید برد و به زیبایی خویشتن پی میبرید، همه ما عاشق به دنیا آمدهایم، تنها باید آن را کشف کنیم.
انتهای پیام