کد خبر: 3897783
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۹

پرهیزکاران مقید به حدود الهی هستند/ برکت در مال؛ با احقاق حق خداوند

یک معلم قرآنی با اشاره به اینکه پرداخت خمس و زکات و... ازحدود الهی است، گفت: اعتقاد و عمل به حدود الهی شامل کسانی می‌شود که خدا ترس و پرهیزکار باشند.

پرهیزکاران مقید به حدود الهی هستند/ برکت در مال با احقاق حق خداوندحسین دهقانی، معلم و پیشکسوت قرآنی استان همدان در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: مال و اموال انسان در اصل برای خدا است، انسان تنها برای چند روز زندگی در این دنیا، به صورت امانت از امکانات مادی این عالم بهره‌مند می‌شود.
این معلم قرآنی افزود: یکى از واجبات مهم مالى در اسلام «خمس» است که از فروع دین و جزء عبادات شمرده مى‌شود، از این رو باید با قصد قربت انجام گیرد، تمام مذاهب اسلامى (شیعه و سنى) در اصل وجوب خمس اتفاق نظر دارند، تنها اختلاف میان آنان، موارد و مصارف آن است.
وی با اشاره به اینکه یک آیه در قرآن به خمس اشاره دارد، ادامه داد: آیه 41 سوره انفال، «اعْلَمُوا أَنَّمَا غَنِمْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ إِنْ كُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ وَمَا أَنْزَلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا يَوْمَ الْفُرْقَانِ ...؛ بدانید که هر چه غنیمت و فایده برید خمس آن خاص خدا و رسول و خویشان او و یتیمان و فقیران و در راه سفر ماندگان است...» مشمولان خمس را در اسلام عنوان می‌کند.
دهقانی ابراز کرد: طبق آیه 1 سوره انفال، خداوند می‌فرماید انفال (غنایمی که بدون جنگ از دشمنان به دست مسلمانان آید و زمین‌های خراب بی‌مالک، معادن، بیشه‌ها، فراز کوه‌ها) مخصوص خدا و رسول است.
این معلم قرآن اشاره کرد: طبق آیه 41 سوره انفال، خمس شامل، خدا، رسول، خویشاوندان، یتیمان و فقیران و در راه ماندگان می‌شود، در عصر حاضر، خمس به جای رسول اکرم(ص)، به نایبان ایشان یعنی مراجع دین و فقها اختصاص می‌یابد.
وی ادامه داد: از آنجا که در عصر حاضر به جای رسول خدا و معصومین،باید برخی افراد در جامعه به مسائل فقهی در دین و استخراج آن از آیات قرآن بپردازند، بخشی از مال فرد به این فقها اختصاص می‌یابد.
دهقانی با اشاره به اینکه سهمی از اموال عموم مختص مراجع و فقها است، ابراز کرد: مرجع تقلید و یا نماینده ولی فقیه در هر استان باید حریص نسبت به مال دنیا نباشد، بتواند احکام، اخلاق و مسائل شرعی را متناسب با نیاز‌های روز از اسلام و آیات استخراج و برای عموم بیان کنند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت زکات و خمس و دیگر انفاق‌هاى واجب و مستحب، از تکالیف اقتصادی مسلمانان است، گفت: ادای این وظایف مالی، افزون بر آثار سازنده اخلاقى، نقش مهمى در توزیع و تعدیل ثروت میان افراد جامعه و برقرارى عدالت اجتماعى دارد.
وی با اشاره به اینکه پرداخت خمس و زکات برکت در مال خواهد داشت، گفت: خداوند بخشنده است به قدری که بیش از چهارم پنجم مالی که خود به انسان داده را به او بخشیده و تنها از او می‌خواهد که یک پنجم آن مال را برای رضای خداوند در موارد عنوان شده ببخشد.
این پیشکسوت قرآنی ادامه داد: بنابراین زمانی برکت در مال برای فرد محقق خواهد شد که سهم خداوند احقاق شده باشد.
وی با اشاره به اینکه پرداخت خمس و زکات و... ازحدود الهی است گفت: اعتقاد و عمل به حدود الهی شامل کسانی می‌شود که خدا ترس و پرهیزکار باشند بنابراین افراد پرهیزکار هستند که از پرداخت خمس روی بر‌نمی‌تابند.

انتهای پیام
captcha