حجتالاسلام حسن اسدبیگی، مدرس حوزه علمیه همدان، در گفتوگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: در تمام جوامع بشری چه پیش از اسلام و چه پس از آن، آنطور که جایگاه و شخصیت حقیقی زن بوده از آن استفاده نشده است، در بیشتر جوامع به زن بهعنوان یک موجود حقیر و ابزاری نگاه شده است اما در اسلام به زن بهعنوان یک شخصیتی فراتر ازآنچه در غرب وجود دارد نگاه شده است.
وی ادامه داد: خداوند به پیامبر(ص) فرزندی دختر عنایت میکند و آن را مایه خیر و برکت میداند، حضرت زینب(س) در خانوادهای رشد کرده است که در آن به زن بها داده شده و پیامبر(ص) جایگاه والایی برای آن در نظر گرفته است.
این مدرس حوزه علمیه به ویژگیهای خاص حضرت زینب(س) بهعنوان الگوی زنان عالم اشاره کرد و گفت: حضرت زینب(س) در ابتدای امر محصل و علم آموز خوبی در زندگی است، علم چراغ راه هدایت انسان در زندگی است که حضرت زینب(س) این علم را از خانواده خود بهخوبی فرا گرفته است.
وی ادامه داد: زنان مسلمان نیز درصورتیکه حضرت زینب(س) را بهعنوان الگو انتخاب کنند، همچون ایشان باید به دنبال کسب علم باشند.
اسدبیگی به کار بستن علم در زندگی را از دیگر ویژگیهای حضرت زینب(س) عنوان کرد و گفت: تا وقتی که علم وارد عرصه عمل نشود نمیتواند انسان را نجات دهد، حضرت زینب(س) آموزشهایی که از مادرش حضرت زینب(س) فرا گرفته بود در عرصه زندگی، انتخاب همسر و تربیت فرزندانش به کار بست.
وی با بیان اینکه انتخاب بهترین همسر و همراه زندگی از مهمترین ویژگیهای اجتماعی حضرت زینب(س) است افزود: ایشان همسری را برای خود انتخاب کردند که نه تنها به مسیر اعتقادی ایشان لطمهای نزد بلکه مکمل ایشان در رسیدن ایشان به کمال بود.
اسدبیگی تأکید کرد: یک زن مسلمان با قرار دادن حضرت زینب(س) بهعنوان یک الگوی خود همسری را انتخاب میکند که پایه اعتقادی و ایمانی استوار داشته باشد، پدر عبدالله همسر حضرت زینب(س) از صحابی خاص پیامبر بود.
وی ادامه داد: حضرت زینب(س) در ادامه مسیر زندگی خود مربی و معلم خوبی نیز میشود، زنان مسلمان اگر جایگاه خود را بدانند جایگاهی بسیار والاتر از یک استاد دانشگاه را دارد چراکه یک استاد تنها چند سال ممکن است در تربیت شاگرد را داشته باشد اما یک مادر چندین و چند سال تربیت فرزندش را بر عهده دارد، اگرچه برخی تصور میکنند مادری شغلی نیست اما ارزشمندترین شغل یک زن است چراکه یک مربی و استاد خوب میتواند انسانی ارزشمند برای جامعه تربیت کند، حضرت زینب(س) در جایگاه مادری فرزندان بسیار خوبی تربیت و به جامعه تحویل میدهد که در تمامی عرصهها همچون مادرش حرکت میکنند.
اسدبیگی تکلیفمحوری حضرت زینب را از مهمترین ویژگیهای شخصیتی ایشان عنوان کرد و گفت: شاید بسیاری از زنان مسلمان ایمان و تقوای خوبی داشته باشند اما تشخیص و عمل به هنگام، امر مهمی است، حضرت زینب(س) در جریان کربلا حسین(ع) را ولی و پیشوای خودش میداند اگرچه ظاهراً امام حسین(ع) در کربلا شکست میخورد و تمام لشگرش کشته و تمام خاندانش به اسارت درمیآیند اما حضرت زینب(س) تشخیص داد که آن هنگام باید خطبه بخواند، مگر میشود زنی اینهمه مصیبت ببیند و بتواند قرآن بخواند، سخنرانی کند و گریه و شیون نکند و بگوید من چیزی جز زیبایی ندیدم!
وی تأکید کرد: حضرت زینب(س) زنی شجاع بود اما شجاعت ایشان در دعوای زن و شوهر و یا نیمهشب بیرون از منزل بودن نبود ایشان در بیان سخن حق شجاع بود، حضرت زینب(س) با شجاعت در مقابل ابن زیاد ایستاد که قاتل برادرش بود.
اسدبیگی در پایان بصیرت زینب کبری(س) را از مهمترین شاخصههای شخصیتی ایشان عنوان کرد و گفت: بصیرت ایشان ناشی از تقوای اوست، در آن زمان دشمن شبهه وارد میکرد که خداوند اینهمه مصیبت را به خاندان شما وارد کرد درحالیکه حضرت زینب(س) پاسخ میداد من چیزی جز زیبایی ندیدم که این شیوه برخورد تمام ارکان حکومت آنها را بر هم میریخت، بصیرت مهمترین نیاز جامعه کنونی است که زنان ما باید از حضرت زینب(س) آن را بیاموزند و الگوی خود قرار دهند.
انتهای پیام