علیاکبر نظری، عضو شورای شهر همدان در گفتوگو با ایکنا از همدان، با بیان اینکه در زمان سکونت آیتالله مدنی در همدان با او همسایه بودیم و هر دو از اهالی دره مرادبیگ همدان، اظهار کرد: با توجه به اینکه آیتالله در دره مرادبیگ بود بنابراین ما نیز از پامنبریها و از این طریق با او ارتباط داشتیم.
وی با تأکید بر اینکه آیتالله مدنی از شخصیتهای برجسته جهان تشیع است، افزود: متأسفانه آنطور که شایسته بوده درباره شناساندن این چهره به نسلهای جوان گام برداشته نشده است.
نظری با اشاره به اینکه آیتالله مدنی زحمات بسیاری در به ثمر نشستن انقلاب و گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی برداشته است، تصریح کرد: شهید مدنی در زمان انقلاب شور و هیجان خاصی در دره مرادبیگ و استان همدان ایجاد کرد، حضور او دلیل بسیار محکمی بر پیشتاز بودن دره مرادبیگ در جریان حرکتهای انقلابی بود.
وی با یادآوری خاطرهای از این شهید محراب، گفت: در زمان نوجوانی آیتالله مدنی خطبه همام نهجالبلاغه را در مسجد دره مرادبیگ به شیرینی تفسیر میکرد و ما نیز از پامنبریهای ثابت او شده بودیم.
عضو شورای شهر همدان اظهار کرد: آیتالله مدنی به حدی مردمدار، سادهزیست و بیآلایش بود که مردم را بهسوی خود جذب میکرد و همین امر باعث شد در جریان انقلاب مردم دوشادوش این عزیز شور و هیجانات انقلابی را ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید:
وی تأکید کرد: آیتالله مدنی از شخصیتهای طراز اول جهان اسلام و تشیع است که قدمهای ارزندهای در نهضت انقلابی امام برداشت، بنابراین لازم است چنین شخصیتهایی بهخوبی به جوانان و نسلهای جدید شناسایی شود تا الگوهای زندگی سالم و اسلامی را معرفی کنیم.
این عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه مشی و مرام مردمی چنین مجتهدانی باید به جامعه عرضه شود، افزود: با معرفی این الگوها به جامعه میتوان نسلهای جدید را با این خط و مشیها آشنا کرد.
یادآور میشود، میراسدالله مدنی دهخوارقانی، سال ۱۲۹۳ در آذرشهر به دنیا آمد، او دروس ابتدایی علوم دینی را در حوزه علمیه یزد فرا گرفت و برای ادامه تحصیل عازم قم شد و در آنجا تحصیلات خود را به پایان رساند. سپس چندین سال در حوزه علمیه نجف به تدریس مشغول شد.
وی از مبارزین سیاسی پیش از انقلاب اسلامی بود که چند بار توسط رژیم پهلوی به شهرهای مختلف تبعید شد و یکی از محلهای تبعید این روحانی اثربخش روستای دره مرادبیگ همدان بود که حضور او در همدان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی موجب رهبری و نظمبخشی به فعالیتهای مردم انقلابی و همراه کردن آنان با جریان انقلاب شد.
بعد از انقلاب نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان قانون اساسی بود. وی امامجمعه و نماینده امام خمینی(ره) در همدان بود و بعدها همین مسئولیت را در تبریز بر عهده گرفت.
از جمله اقدامات شهید مدنی در همدان که همچنان پس از گذشت بیش از 40 سال در راستای خدمترسانی به مردم فعال است میتوان به احداث دارالایتام، راهاندازی صندوق قرضالحسنه، احداث درمانگاه مهدیه همدان و ساخت حمام، حسینیه، مسجد و مدرسه، کتابخانه و راهاندازی صندوق قرضالحسنه در روستای مرادبیگ اشاره کرد.
آیتالله مدنی در جریان برگزاری نماز جمعه در 20 شهریورماه 1360از سوی سازمان مجاهدین خلق ترور شد و به شهادت رسید. مدفن او در قم و در حرم حضرت معصومه(س) قرار دارد، از او در ایران بهعنوان دومین شهید محراب انقلاب اسلامی یاد میشود.
انتهای پیام