کد خبر: 4094665
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۸

سومین نشست فصلی دبیران اقامه نماز در همدان برگزار شد

سومین نشست فصلی دبیران اقامه نماز و مهدویت دستگاه‌های اجرایی استان همدان امروز برگزار شد.

سید مرتضی حسنی حلم مدیر ستاد اقامه نماز استان همدانبه گزارش ایکنا از همدان، حجت‌الاسلام سید مرتضی حسنی حلم، دبیر ستاد اقامه نماز استان همدان، امروز چهارم دی‌ماه، در سومین نشست فصلی دبیران اقامه نماز و مهدویت دستگاه‌های اجرایی استان همدان اظهار کرد: امام علی(ع) فرمود «بدانید که در پیشگاه پروردگار هیچ عملی بالاتر از نماز نیست» این حدیث سرمشقی برای ماست که هر مشغولیتی داشته باشیم از نماز بالاتر نیست.

وی افزود: اگر در جشنواره «اذان منتظران» همدان خوش درخشید به خاطر کار ستادی همه دستگاه‌های اجرایی در این موضوع بود. مفاهیم قرآنی و نماز سوی والدین در منازل باید برای کودکان تفهیم شود، اگر کودکان ما حداقل آشنایی را با مفاهیم دینی داشته باشند هیچگاه دست به بی عفتی و پایمال کردن حقوق دیگران نمی‌زنند.

حسنی حلم در سوره مریم آیه ۵۹ می‌فرماید « فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ ۖ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا سپس كسانى جانشين اينان شدند كه نماز را ضايع گذاشتند و پيرو شهوات گرديدند و به زودى به غى خواهند افتاد،» دستور این آیه ترویج فرهنگ نماز است، اولین قدم این است که هر یک از ما در محیط هایی که حضور داریم مثل خانواده یا محیط کار، مفاهیم مربوط به نماز را به معنای واقعی نهادینه کنیم در این راه نیازها، روش‌ها، مخاطبین و ابزارها مشخص است، هم‌چنین بر اساس وعده خداوند اگر کسی دین خدا را یاری کند خداوند او را یاری می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر برای ترویج یک معروف، توانمندی داشته باشیم و در آن زمینه ورود نکنیم در قیامت باید پاسخگو باشیم، در معرفی الگو متاسفانه آنطور که باید عمل نکرده‌ایم شهیدی چون سردار سلیمانی نه تنها برای ما بلکه برای تمام جهان الگوست و این تبیین نشده است، یا شهدایی مثل ابراهیم هادی یا شهید حججی الگوهایی هستند که آنطور که باید معرفی نشده‌اند، شهدایی که آن‌ها را دیده‌ایم و با آنها هم دوره بوده‌ایم.

در دو رده سنی کودک و نوجوان هم برگزار می‌شود و در این مورد به دنبال کیفیت و مقاله‌های علمی و سنگین نیستیم بلکه مشارکت این قشر اهمیت دارد.

تورج الوانیان، مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان، اظهار کرد: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که از کودکی با فرهنگ اسلامی رشد کردیم، با توجه به هجمه‌های فرهنگی که امروز وجود دارد و با توجه به شیوع کرونا کودکان و نوجوانان ما با فضای مجازی، بیشتر عجین شدند و تا حدودی مسائل تربیتی فرزندان ما از سوی این فضا مدیریت شد.

وی افزود: در گذشته در محلات و یا در بین بستگان اسوه‌هایی وجود داشت که مردم آنها را به پاکی، صداقت و ایمان می‌شناختند قطعا امروزه هم این الگوها وجود دارند اما مسیرهایی که امروز برای جوانان ما ترسیم شده کمتر به الگوهای مناسب و موثر راه دارند، تا آنجا که باید الگوهای غربی را به آنان معرفی کردند.

الوانیان یادآور شد: معرفی و الگوسازی یکی از کارهای فرهنگی مهمی است که در امور فرهنگی باید به آن توجه ویژه‌ای شود، به خصوص در دستگاه‌هایی که با جوانان در ارتباط هستند. بحث دیگر کیفی سازی است تا عمق و محتوای فرهنگی آنطور که باید تبیین شود.

مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان یادآور شد: مسائلی که چندی گذشته در کشور اتفاق افتاد نشان داد در مباحث فرهنگی تغافل رخ داده که باید با سرعت و دقت به آن پرداخت.

وی در پایان گفت: این سازمان تا حد توان در پشتیبانی اعتبارات از دستگاه‌ها حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام
captcha