کد خبر: 4232110
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۳

توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران اربعین

کارشناس مرکز بهداشت استان همدان با تأکید بر رعایت نکات تغذیه‌ای در پیاده‌روی اربعین، به بیش از ۱۰ توصیه تغذیه‌ای برای زائران پرداخت.

آرزو کاوه‌ئی، رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان همدانآرزو کاوه‌ئی، رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان همدان، در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، با بیان اینکه سفر اربعین تقریباً یک سفر طولانی است و باید زائران اصول تغذیه‌ای را کاملاً رعایت کنند، اظهار کرد: بهتر است زائران اربعین پیش از آغاز مسافرت غذای مناسب برای مسیر خود آماده کنند، این غذاها شامل غذاهایی هستند که دیرتر فاسد می‌شوند، غذاهای حاوی گوشت، سس و تخم‌مرغ بیشتر از سایر غذاها مستعد فاسد‌شدن هستند.

وی به شستن خوب و مناسب میوه‌ها و سبزی‌ها تأکید کرد و گفت: لازم است مسافران به هیچ وجه غذای سرد میل نکنند چراکه وقتی غذا سرد می‌شود میکروب‌ها و باکتری‌ها در آن رشد می‌کند و موجب مسمومیت خواهد شد و فرد را از ادامه سفر محروم می‌کند.

کاوه‌ئی اضافه کرد: زائران به این نکته توجه کنند که حتماً پیش از خوردن غذا دست‌ها را با آب و صابون شست‌وشو دهند و به موقع غذای خود را سرو کنند به طوری‌که در نهایت یک ساعت پس از تهیه غذا، آن را میل کنند.

رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت همدان در ادامه تأکید کرد: لازم است زائران اربعین بیشتر از غذاهای پخته شده در طول مسافرت خود استفاده کنند، نه غذاهای کبابی و سرخ‌کردنی چراکه ممکن است قسمت‌های داخلی چنین غذاهایی در حین سرخ یا کباب‌کردن به خوبی پخته نشود و ایجاد مسمومیت کند.

وی با اشاره به اینکه مناسب‌ترین نوشیدنی در سفر آب است و در فصل گرما بدن آب بیشتری نیاز دارد، افزود: در این مسافرت روزانه باید 8 تا 14 لیوان مایعات مصرف کنند که عمده آن باید آب باشد. در طول سفر نوشیدن شربت توصیه نمی‌شود چراکه موجب تشنگی خواهد شد و برای افرادی که میزان قند آنها بالاست، ضرر دارد.

کاوه‌ئی اضافه کرد: نوشیدن چای و قهوه فراوان نیز توصیه نمی‌شود چراکه این مواد دارای کافئین‌ هستند و ادرار آورند، همین امر موجب از دست‌دادن آب بدن خواهد شد و سبب کم‌آبی می‌شود.

وی یادآور شد: ممکن است افراد رغبت بسیاری هم به مصرف آب خالی نداشته باشند بنابراین توصیه می‌شود از آب‌های طعم‌دار همچون ترکیب آب با خاکشیر، عرق نعناع، گلاب و یا تخم شربتی استفاده کنند یا اینکه یک تکه سبزی و یا میوه در داخل آب بیندازند و آن را بنوشند.

مصرف لیموترش تازه برای دوری از گرمازدگی

رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان همدان به استفاده از مخلوط حبوبات و غلات در غذاها در حین سفر توصیه کرد و گفت: عدس پلو، لوبیا پلو و همچنین خوراک لوبیا غذاهایی هستند که به استفاده از آنها توصیه می‌شود، لازم است مصرف فست‌فودها و انواع سس‌ها در حین سفر کاهش یابد و از غذاهای سنتی بیشتر مصرف شود.

کاوه‌ئی به همراه داشتن لیموترش تازه را برای زائران توصیه کرد و افزود: لیموترش در جلوگیری از گرمازدگی اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه دارای مقادیر قابل‌توجهی ویتامین «ث» بوده که برای سلامت بدن مفید است.

وی در ادامه اظهار کرد: زائران نباید به مدت طولانی خود را گرسنه نگه دارند و حتماً از میان‌وعده‌هایی همچون میوه خشک، خرما، میوه تازه و همچنین مغزیجات کم‌نمک استفاده کنند تا آب و قند مورد نیاز بدنشان تأمین شود همچنین مصرف بیش از حد غذا نیز توصیه نمی‌شود چراکه دستگاه گوارش دچار اختلال خواهد شد.

کاوه‌ئی به استفاده از غذاهای پروتئینی و فیبردار تأکید کرد و گفت: این غذاها مانند کنسرو لوبیا، عدس پلو، سالاد و سبزیجات به علت داشتن پروتئین بالا به مدت طولانی انسان را سیر نگه می‌دارند و برای استفاده در سفر توصیه می‌شوند.

انتهای پیام
captcha