آرزو کاوهئی، رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان همدان، در گفتوگو با ایکنا از همدان، با بیان اینکه سفر اربعین تقریباً یک سفر طولانی است و باید زائران اصول تغذیهای را کاملاً رعایت کنند، اظهار کرد: بهتر است زائران اربعین پیش از آغاز مسافرت غذای مناسب برای مسیر خود آماده کنند، این غذاها شامل غذاهایی هستند که دیرتر فاسد میشوند، غذاهای حاوی گوشت، سس و تخممرغ بیشتر از سایر غذاها مستعد فاسدشدن هستند.
وی به شستن خوب و مناسب میوهها و سبزیها تأکید کرد و گفت: لازم است مسافران به هیچ وجه غذای سرد میل نکنند چراکه وقتی غذا سرد میشود میکروبها و باکتریها در آن رشد میکند و موجب مسمومیت خواهد شد و فرد را از ادامه سفر محروم میکند.
کاوهئی اضافه کرد: زائران به این نکته توجه کنند که حتماً پیش از خوردن غذا دستها را با آب و صابون شستوشو دهند و به موقع غذای خود را سرو کنند به طوریکه در نهایت یک ساعت پس از تهیه غذا، آن را میل کنند.
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت همدان در ادامه تأکید کرد: لازم است زائران اربعین بیشتر از غذاهای پخته شده در طول مسافرت خود استفاده کنند، نه غذاهای کبابی و سرخکردنی چراکه ممکن است قسمتهای داخلی چنین غذاهایی در حین سرخ یا کبابکردن به خوبی پخته نشود و ایجاد مسمومیت کند.
وی با اشاره به اینکه مناسبترین نوشیدنی در سفر آب است و در فصل گرما بدن آب بیشتری نیاز دارد، افزود: در این مسافرت روزانه باید 8 تا 14 لیوان مایعات مصرف کنند که عمده آن باید آب باشد. در طول سفر نوشیدن شربت توصیه نمیشود چراکه موجب تشنگی خواهد شد و برای افرادی که میزان قند آنها بالاست، ضرر دارد.
کاوهئی اضافه کرد: نوشیدن چای و قهوه فراوان نیز توصیه نمیشود چراکه این مواد دارای کافئین هستند و ادرار آورند، همین امر موجب از دستدادن آب بدن خواهد شد و سبب کمآبی میشود.
وی یادآور شد: ممکن است افراد رغبت بسیاری هم به مصرف آب خالی نداشته باشند بنابراین توصیه میشود از آبهای طعمدار همچون ترکیب آب با خاکشیر، عرق نعناع، گلاب و یا تخم شربتی استفاده کنند یا اینکه یک تکه سبزی و یا میوه در داخل آب بیندازند و آن را بنوشند.
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان همدان به استفاده از مخلوط حبوبات و غلات در غذاها در حین سفر توصیه کرد و گفت: عدس پلو، لوبیا پلو و همچنین خوراک لوبیا غذاهایی هستند که به استفاده از آنها توصیه میشود، لازم است مصرف فستفودها و انواع سسها در حین سفر کاهش یابد و از غذاهای سنتی بیشتر مصرف شود.
کاوهئی به همراه داشتن لیموترش تازه را برای زائران توصیه کرد و افزود: لیموترش در جلوگیری از گرمازدگی اهمیت ویژهای دارد چراکه دارای مقادیر قابلتوجهی ویتامین «ث» بوده که برای سلامت بدن مفید است.
وی در ادامه اظهار کرد: زائران نباید به مدت طولانی خود را گرسنه نگه دارند و حتماً از میانوعدههایی همچون میوه خشک، خرما، میوه تازه و همچنین مغزیجات کمنمک استفاده کنند تا آب و قند مورد نیاز بدنشان تأمین شود همچنین مصرف بیش از حد غذا نیز توصیه نمیشود چراکه دستگاه گوارش دچار اختلال خواهد شد.
کاوهئی به استفاده از غذاهای پروتئینی و فیبردار تأکید کرد و گفت: این غذاها مانند کنسرو لوبیا، عدس پلو، سالاد و سبزیجات به علت داشتن پروتئین بالا به مدت طولانی انسان را سیر نگه میدارند و برای استفاده در سفر توصیه میشوند.
انتهای پیام