کد خبر: 4232295
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸

پیاده‌روی اربعین؛ یک رسانه قدرتمند در مقابل هیمنه غرب

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: اربعین یک نرم‌افزار و یا یک فناوری در مقابل هیمنه غرب است که می‌تواند قدرت‌نمایی کند. غرب ابزار قدرت رسانه‌ای را دست دارد، اما اجتماع اربعینی به عنوان یک حرکت تمدن ساز از جمله ابزارهای قدرت ما است. شکوه و عظمت این رزمایش که حول محور امام حسین(ع) شکل می‌گیرد یک رسانه قدرتمند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی روشن، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدانحجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی روشن، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان، با حضور در دفتر ایکنا همدان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد: رسالت تبلیغات اسلامی، تبلیغات اسلام ناب است؛ دو رسالت از سوی رهبر معظم انقلاب بر این سازمان محول شده است، تبیین و عرضه فکر، فرهنگ و معارف اسلامی به نحوی که بر جان و دل مخاطب بنشیند که در این بین رسانه یک ابزار قدرتمند در جهاد تبیین به ویژه در مقابل جنگ ترکیبی دشمن است.

وی افزود: رسالت دیگر رصد و مقابله هوشمندانه با تبلیغات رسانه‌ای دشمن است، این رسالت برای مقابله با پروپاگاندای دشمن که در درصدد نابودی خانواده است، تعریف می‌شود. تعامل نهادهای فرهنگی با اصحاب رسانه در این زمینه در مقابله با امپراتوری رسانه‌ای دشمن می‌تواند مؤثر باشد.

غلامی روشن با اشاره به اینکه یکی از ضعف‌های ما در حوزه تبلیغاتی ضعف روایت است، ابراز کرد: گاهی اخبار خوب با حجم قابل قبول تهیه می‌شود و در این زمینه مشکلی نداریم شاید بیشتر در حوزه روایت و رویکرد لازم است که تغییراتی ایجاد شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: اربعین یک نرم‌افزار و یا یک فناوری در مقابل هیمنه غرب است که می‌تواند قدرت‌نمایی کند. غرب ابزار قدرت رسانه‌ای را دست دارد، اما اجتماع اربعین به عنوان یک حرکت تمدن ساز از جمله ابزارهای قدرت ما است. شکوه و عظمت این رزمایش که حول محور امام حسین(ع) شکل می‌گیرد یک رسانه قدرتمند است.

وی با اشاره به اینکه تمام اتفاقات در رزمایش اربعینی می‌تواند به عنوان یک رسانه نقش آفرینی کند، بیان کرد: مسئله اربعین آنقدر سوژه‌های ناب برای روایت وجود دارد که می‌تواند فرهنگ اسلامی و ایرانی ما را معرفی کند و هیمنه تمدنی غرب را زیر سوال ببرد. سوژه‌های جذابی که در این فضا وجود دارد که اگر روایت شود می‌تواند این فرهنگ را به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کند، در کنار اینکه نسبت به یکدیگر بی‌تفاوت نباشیم می‌توانیم همدلی و حس مسئولیت جمعی نسبت به هم داشته باشیم. اگر به جنگ روایت‌ها قائل باشیم می‌دانیم که روایت اول حرف اول را می‌زند.

وی اشاره کرد: کمیته فرهنگی ستاد اربعین به سازمان تبلیغات اسلامی محول شده است، این کمیته در زمینه وحدت امت اسلامی، نگاه تمدنی، توجه به نماز اول وقت، رعایت حال مستمندان، زنان و کودکان و نماز اول وقت و... فعالیت دارد.

غلامی روشن گفت: اربعین یک حرکت ساده و عادی و یا یک زیارت معمولی نیست بلکه یک اجتماع قلوبی است برای تجمع اراده‌های حسینی که در اصل تجمع اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا(ع) است که پیام آن همدلی و یک رنگی است که حول محور امام حسین معنا پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه در این حرکت، نگاه حسینی به صورت برجسته وجود دارد، ادامه داد: لازم است در این جریان مسئله مهدویت در تربیت افراد برای آماده‌سازی ظهور شکل بگیرد که می‌تواند از ابعاد فرهنگی این رویداد بین‌المللی باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان یادآور شد: در ادامه طرح زندگی با آیه‌ها که در ماه رمضان آغاز شد و هم‌چنان ادامه دارد، شعار این طرح در اربعین امسال بر اساس آیه ۲ سوره مائده تعیین شده که بر مدار نیکی و خوبی همکاری داشته باشیم، برای محقق کردن این شعار پویشی راه‌اندازی شد با عنوان «نذر خدمت» تا این شعار به یک جریان اجتماعی تبدیل شود.

غلامی روشن به طرح محله‌های اربعینی اشاره کرد و گفت: یکی از کارهایی که از سال گذشته آغاز شده و امسال نیز دنبال می‌شود طرح مرحله‌های اربعینی است. برخی از افراد به عنوان زائر در این جریان حضور پیدا می‌کنند اما برخی امکان حضور ندارند اما دلشان با این افراد است، در این پویش افرادی که امکان حضور در زیارت اربعین را ندارند می‌توانند با این جریان پیوندی برقرار کنند.

وی ادامه داد: به این صورت که غذایی تهیه کنند و در محله خود هرچند کم یا زیاد توزیع کنند یا در اعزام زائران نیازمند قدمی بردارند یا با حضور در موکب‌ها به زائران حسینی خدمت کنند و یا موکب‌های کوچک در محله‌ها راه اندازی شود اگر زائری اسکانی ندارد از سوی اهالی محله و یا از طرف مسجد اسکان داده شود. در کل هر حرکت کوچکی که بتواند افراد را پای کار اربعین بیاورد مورد نظر است.

غلامی روشن بیان کرد:  در این زمینه یک طرح با عنوان «حرکت از مبدأ» شکل گرفت به این صورت که یک کاروان با حضور یک روحانی از مسجد محله با استقبال اهالی محل به زیارت اربعین اعزام می‌شود. هدف این است که پس از بازگشت از زیارت اربعین افراد بتوانند گره‌هایی از مشکلات اجتماعی محله خود باز کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان اشاره کرد: با جریان ترویج و الگوسازی به کمک ابزار رسانه به دنبال این هستیم که محله‌های اربعینی برجسته شود تا سایر محله‌ها از این محلات الگو بگیرند، این طرح با محوریت مساجد انجام می‌شود. در استان ما برخی از محلات به صورت کامل درگیر جریان اربعین هستند در این زمینه این محلات به عنوان الگو معرفی می‌شوند در حال حاضر ۱۰ محله اربعینی در استان داریم از جمله روستای گراچقا، روستای امزاجرد، علی آباد، دیزج و مریانج و... .

وی اشاره کرد: جلسات و نشست‌هایی با ائمه جماعت مساجد برگزار شد تا این افراد به عنوان محور شکل‌گیری محله‌های اربعینی نقش آفرینی کنند، یک شبکه رسانه مردمی ذیل تبلیغات اسلامی که همگی آنها بانوان هستند در محلات اربعینی در ترویج نقش و فعالیت این محله‌ها نیز فعال هستند. هدف نیز گسترده شدن این فعالیت‌ها در سایر محلات است.

غلامی روشن در پایان گفت: تبلیغات اسلامی با حضور روحانیون در موکب‌های مختلف در مسئله کار فرهنگی نقش آفرینی می‌کند ایده «هر زائر یک سفیر فرهنگی» مدتی است مطرح شده اما آنطور که باید شکل نگرفته است، به این صورت که هر زائر در سفر خود بتواند به عنوان یک سفیر مروج فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی باشد این طرح در سطح جامع فراگیر نشده بلکه افراد به صورت فردی در مسیر اربعین این نقش را ایفا می‌کنند.

انتهای پیام
captcha