به گزارش ایکنا از همدان، سیدرضا موسوی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات همدان، امروز، ۲۲ تیرماه در نشست خبری که در آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) برگزار شد، اظهار کرد: استان همدان جزو قدیمیترین ستادهای کشور است و در حوزه جمعآوری نذورات این استان سهم ۲۷۰۰ خشتی طلا از گنبد امام حسین(ع) را دارد.
وی افزود: صحن حضرت زهرا(س) در نجف به وسعت ۲۲۰ هزار مترمربع در چهار طبقه احداث شده و صحن عقیله بنیهاشم در حرم امام حسین(ع) در حال ساخت است که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات همدان گفت: صحن حضرت علیاکبر، صحن امام حسین، قاسم بن حسن و صاحب زمان(ع) با وسعت ۴۰ هکتار در کربلا در حال احداث است و زیارتگاههای ائمه، محلی برای تقویت شیعه است، بنابراین در این حوزه بهصورت جدی پای کار توسعه هستیم.
موسوی ادامه داد: پویش توسعه و کمک هزینه ساخت صحن بهمنظور تهیه هر سهم سه میلیون تومان برقرار است، پویش کاشی نیز با هر سهم ۲۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شده و جزو نذورات نقدی ستاد است.
وی بیان کرد: نذورات غیرنقدی مانند طلا، نقره و سایر نذورات مانند عایدی از زمینهای کشاورزی بهعنوان نذر محصول و مصالح ساختمانی در همدان به وفور نذر میشود.
موسوی گفت: فنیکاران و نیروهای متخصص هم از ایران اعزام میشوند، بنابراین مردم ایران همهجانبه در این حوزه مشارکت دارند. در حوزه موقوفات نیز چهار منزل در همدان وقف شده و دو خانواده از این مجموعه زیر پوشش کمیته امداد هستند. همچنین وقف سه زمین در استان جزو موقوفات خانوادههای همدانی است.
وی تصریح کرد: نذر خانوادگی سالی ۲۰ هزار تومان برای هر فرد در حال پیگیری است که با احتساب جمعیت استان سالانه ۳۶ میلیارد تومان کمک جمع آوری میشود و هر فرد به هر نحوی میتواند در این نذورات شریک باشد.
موسوی افزود: ۲۵ ستاد و ۱۴ کارگاه قالیبافی در استان زیر نظر این ستاد مستقر است. از سال ۱۴۰۱ تاکنون شاهد ۵۰ درصد افزایش نذورات مردم در همدان هستیم.
وی در پایان با اشاره به فعالیت موکبهای اربعین گفت: ۲۴ موکب در عراق زیر نظر ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات همدان مستقر میشوند؛ همچنین ۲۰۰ موکب استانی در مسیر رفت و برگشت آماده خدمترسانی به زائران اربعین هستند.
انتهای پیام