محمدجواد بیات، دبیر ستاد امر به معروف استان همدان و از نزدیکان آیتالله مدنی در گفتوگو با ایکنا از همدان به آستانه سالروز شهادت این عالم وارسته به تاریخ 21 شهریور 1360، اظهار کرد: آیتالله مدنی به تأسی از امام حسین(ع) مصداق واقعی امر به معروف و نهی از منکر بود، هرگاه اجتماعات بزرگ علیه رژیم شاه شکل میگرفت در پایان پس از اعتراضات، هزاران نفر از مردم با او به نماز میایستادند و تجلی عبودیت و بندگی از این مردم انقلابی به رخ طاغوتیان کشیده میشد.
وی با اشاره به اینکه اقامه نماز، دوری از فحشا و تلاش برای تأمین سلامت جامعه از ویژگیهای بارز شهید مدنی بود، افزود: آیتالله مدنی پس از پیروزی انقلاب در تثبیت نظام و حمایت از رهبری در جایگاه امامت جمعه و در پشتیبانی از ولایت مطلقه فقیه نقش مهمی داشت و عمری را با زهد و تقوا گذراند که میتواند سرمشقی برای ما باشد.
بیات اظهار کرد: این عالم برجسته از شخصیتهای کمنظیر و نادر در نهضت امام خمینی(ره) بود که دوشادوش بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران در به ثمر رساندن انقلاب نقش ارزنده و تاریخی داشت.
وی با اشاره به اینکه آیتالله مدنی مجتهدی عالیقدر و اسلام شناسی واقعی بود، افزود: آشنا بودن با درد مردم و تلاش صادقانه برای رفع این مشکلات از جمله ویژگیهای آیتالله بود که موجب اقبال مردم به سوی او شده بود.
این معلم قرآن در ادامه با تأکید بر اینکه آیتالله مدنی آشنا با مسائل بینالملل و مسائل جهان اسلام بود، افزود: این رهبر مردم در همدان با عقلانیت انقلاب سفید شاه را در دهه چهل شناخت و همواره آن را به زیان مردم و کشور میدانست و با خطبههای سیاسی آن را به مردم ارائه میداد و آنان را آگاه میکرد.
دبیر ستاد امر به معروف استان ادامه داد: آیتالله مدنی با تربیت شاگردانی همچون روحانی شهید سید مصطفی الحسینی ملقب به «سفیر بیداری» در سفر ایشان به چهار گوشه جهان شرایط اشغال افغانستان، پاکستان، لبنان و فلسطین مؤثر بود و از طریق این سفیر در چگونگی بالا رفتن پرچم لالهالا الله مؤثر بود و موج اسلام شناسی و اسلام خواهی را با داشتن چنین سفرایی راه میانداخت و روحانی شهید نیز پس از بازگشت از 27 کشور به محضر آیتالله میآمد و و او را از سفرهای خود مطلع و پیام مردم افغانستان را به او میرساند.
بیات تأکید کرد: آیتالله فردی بصیر و لحظه شناس بود که در نهضت امام خمینی(ره) فرمایشات ایشان را طراحی و علیه حکومت پهلوی با به کارگیری از ظرفیتهای مادی و معنوی آنها را اجرا میکرد.
این دانش آموز انقلابی دهه 60 و از شاگردان آیتالله مدنی گفت: سرمایه آیتالله اعتماد به معتمدین و سالمندان بود و با به کار بستن ظرفیتها و تجارب آنها زمینه را برای فعالیت جوانان باز میکرد، باز کردن میدان برای جوانان همان نکتهای است که امروزه در گام دوم انقلاب از آن به عنوان جوانگرایی یاد میشود که از خصوصیتهای مدیریتی و جهادی آیتالله بود.
بیات با تأکید بر اینکه این عالم بزرگ در زمینه اتخاذ و تصمیم نیروهای انقلابی همواره مشورت میکرد، افزود: پس از مشورت، قاطعانه در انجام کار تصمیم میگرفت و ابلاغ میکرد، با اخلاق خوش ما را جذب و از شاگردانش مبارز انقلابی میساخت.
بیشتر بخوانید:
این فعال سیاسی و پژوهشگر همدانی ادامه داد: منبرهای آتشین او با لحن آذری در مسجد جامع چنان دلنشین بود که هر مخاطبی را میخکوب میکرد و هر مسلمان انقلابی را در ظلم ستیزی و اقامه دین ترغیب میکرد.
بیات اظهار کرد: خاطرم هست به دستور آیتالله در منبر روز 11 بهمن 57 در مسجد جامع اشک شوق سیمای نورانی ایشان را براق کرد و مردم به دستورش به استقبال از امام(ره) به میهن آماده شدند و اتوبوسی آماده شد تا مردم به همراهی آیتالله عازم مهرآباد شوند.
وی تأکید کرد: زندگی طلبگی، ساده زیستی، مردمداری، مردم یاری و همزیستی، مسالمت با آحاد مردم و قشرهای کم برخوردار، رفتار عملی مطابق با نص صریح قرآن، حفظ سرمایههای اجتماعی، مبارزه با فساد و رانت از ویژگیهای برجسته این عالم انقلابی بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به بیان خاطرهای از این شهید محراب پرداخت و گفت: کارکنان صنعت نفت در اعتراض به حکومت نظام شاهنشاهی در اعتصاب به سر میبردند و مردم کمبود نفت داشتند آیتالله حتی از روشن کردن یک بخاری نفتی بهره نگرفت چراکه مردم را دچار مشکل میدید، لباس گرم میپوشید و میگفت تا مادامی که مردم نفت ندارند ما از نفت استفاده نخواهیم کرد.
بیات یادآور شد: او در خانهای گلی و اتاقی کوچک زندگی میکرد که در همین اتاق کوچک بسیاری از گرههای مردم را باز کرد و در منزل این عالم همواره به روی آحاد مردم باز بود، بیت آیتالله مدنی امروزه به عنوان قرارگاه انقلاب اسلامی در همدان است.
وی گفت: در جریان پایین آوردن مجسمه شاه از میدان مرکزی شهر همدان، شاهد بودم که مردم در کنار سربازان مسلح قصد هجوم به مجسمه و پایین آوردن آن را داشتند، بیم آن داشتیم که سیل خون راه بیافتد، آیتالله مدنی از راه رسید، از مردم خواست پراکنده شوند به آنها گفت این سربازان برادران شما هستند، ایشان با اخلاق اسلامی و روانشناسی سیاسی به برادران ارتشی دستور داد خودتان اقدام به پایین آوردن مجسمه کنید، آنها نیز با نگاهی مؤدبانه و مردم نیز با تقدیم شاخههای گل به برادران ارتشی در اطاعت از آیتالله مدنی، محیط را ترک کردند.
وی ادامه داد: فردای آن روز مردم شهر شاهد بودند که ارتش با ملت همبسته شده و برادران ارتشی با انتقال مجسمه به پادگان تیپ 13 ارتش مطاع اوامر آیتالله شدند.
بیات گفت: پس از جریان 17 شهریور 57 و کشتار مردم در میدان ژاله، در آذرماه آیتالله تازه از تبعید بازگشته بودند که به همراه رفقا به منظور افشای طینت پلید نظام شاهنشاهی عازم روستاها شدیم و ایشان بدون واهمه در حضور مأمورین شاه به سخنرانی میپرداختند اما آیتالله مدنی به رسالت خود بدون ترس از مأمورین میپرداخت.
به گزارش ایکنا امیدواریم با شناسایی افرادی همچون آیتالله مدنی به جوانان، بتوانیم الگوهای خوب را به جامعه معرفی کنیم.
انتهای پیام