به گزارش ایکنا از همدان، محمد علی بادامی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان همدان، امروز ۷ شهریور ماه در نشست خبری ستاد اربعین حسینی، اظهار کرد: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان در سه مسئولیت ویژه فعال است که یکی از آن جمع آوری نذورات و مشارکتهای مردمی در توسعه حرمهای مطهر در کشور عراق است که معمولا همه ساله بر اساس یک ابلاغیه از ستاد مرکزی برای هر استانی اعتباراتی تعیین میشود و این ستادها در توسعه حرمها ورود پیدا میکنند.
وی با اشاره به اینکه استان همدان در سه پروژه عمرانی در کشور عراق ورود پیدا کرده است، افزود: پروژه صحن بزرگ فاطمهالزهرا (س) در نجف که تقریبا کار به اتمام رسیدهاست، استان هم به جهت اعزام نیروی انسانی افتخاری و هم مالی به اعتبار ۱۰ میلیارد تومان پول نقد و طلاجات از ابتدای پروژه تا کنون تلاش کرده است.
بادامی ادامه داد: پروژه دیگری در کربلا با عنوان طرح «معراج» که ترفیع گنبد امام حسین(ع) است از جهت تأمین مصالح و منابع آن که کامل شده است از سوی همدان پیگیری میشود برای این طرح استان همدان شهر سردار همدانی و کرمان شهر سردار سلیمانی بیشترین خشت طلا را تحویل دادند، تعداد ۲ هزارو ۷۵۰ خشت طلا که هر خشت به ارزش ۳ میلیونودویست هزار تومان است.
وی با اشاره به پروژه صحن عقیله در کربلا تصریح کرد: در بابالراس تل زینبیه خیمه گاه، ۱۶۴ هزار متر مربع در چهار طبقه، که حدود ۴ سال است که این پروژه کلید خورد و استان همدان توانسته بر اساس هر متر مربع بین ۴ تا ۵ میلیون تومان سند توسط خیرین خریداری کند لذا همدان توانسته در این پروژه از جهت تامین منابع نقدی و غیر نقدی بجا آورد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان گفت: همدان در عتبه مقدسه تا به امروز ۲۴ کیلو طلا هدیه کرده است که در کشور رتبه دوم را به خود اختصاص دادهاست، که بیشترین طلا برای گنبد امام حسین(ع) بوده است؛ این هدایا از طرف خانوادههای شهدا، بانوان و خیران در قالب انگشتر، النگو، گردنبند، شمش طلا و سکه است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۷ کارگاه فرش اهدایی در استان در حال فعالیت هستند که مواد اولیه را خودجوش تهیه میکنند و همه بافندگان خانم هستند و بصورت افتخاری روزانه ۴ تا ۶ ساعت مشغول کار هستند در پایان فرش به بالاترین قیمت فروخته میشود و هزینه آن به حرمهای مطهر اهدا میشود.
بادامی با اشاره به اینکه در بخش املاک موقوفهای بنام موقوفه شهید حاجقاسم سلیمانی وجود دارد که افراد زمین یا ملکی را اهدا میکنند، تاکید کرد: بیش از ۴ قطعه املاک از افراد خیر به عنوان وقف حاج قاسم سلیمانی در اختیار گرفته شدهاست که یا به صورت دائمی و یا موقتی است و بعد از فوت فرد به نام ستاد عتبات ثبت میشود و حق فروش به غیر با بالاترین قیمت وجود دارد و هزینه آن به حرمهای مطهر اهدا میشود.
وی گفت: در بخش ثمره درختان باغبانان بخشی از محصولاتشان را به حرمهای مطهر اهدا میکنند، همچنین در بخش بانوان ۵۰ درصد منابع عتبات توسط بانوان خیر در قالب طلا، وجه نقد، کارگاه قالی بافی جمعآوری میشود، در ۶ ماه نخست سال ۷۵۰ میلیون تومان جمع آوری نذورات مردمی استان اعم از طلا و وجوه نقدی صورت گرفتهاست.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان با تاکید بر وظیفه دوم این ستاد تصریح کرد: کلیه مواکب این ستاد وظیفه دارند در مواقع بحران به عنوان یک موکب مردمی و فعال در منطقه حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: ۸ سال است که این ستاد در وزارت کشور شکل گرفته است که دارای ۱۸ کمیته است، یکی از این کمیتهها کمیته مشارکتهای مردمی اسکان و تغذیه که از طریق خیرین و افراد توانمند در طی یکسال خودجوش اقدام جمع آوری نذورات مردمی میکنند و در ایام اربعین به مصارف زوار اباعبدالله میرسانند.
بادامی گفت: همه موکبها زیر ساخت خود را از جهت خیمه، یخچال، نانوایی، پتو و امکانات آشپزخانه برای موکب هزار نفر تهیه کردهاند؛ بنابراین روزانه ۲۰ هزار زائر از سوی موکبهای همدانی برپا شده پذیرایی میشوند که ۸ هزار خانم را شامل میشود. همچنین قرار است چند موکب ۴۸ ساعت بعد از اربعین حسینی نیز فعالیت داشته باشند تا خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی ارائه شود.
انتهای پیام