کد خبر: 4291929
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲
اصحاب سیدالشهدا/ ۱۶

تبیین حضرت زینب(س) اساس نهضت عاشورا را تشکیل داد

عضو هسته علمی مؤسسه کلامی احیا همدان گفت: بانوی بزرگواری که در نهضت عاشورا حضور داشت و به تعبیری اصل و اساس این نهضت بود، حضرت زینب کبری(س) است.

حضرت زینب(س) در محرم سال گذشته، برخی از اصحاب سیدالشهدا(ع) معرفی شدند و ویژگی‌هایی از این شهدای صحرای کربلا مطرح شد، خبرگزاری ایکنا از همدان در ماه محرم سال جاری نیز به بررسی برخی دیگر از اصحاب حسین بن علی(ع) می‌پردازد.

حجت‌الاسلام سجاد جمشیدی، پژوهشگر و مدرس مؤسسه کلامی احیا همدان به معرفی ویژگی‌ها و ابعادی از شخصیت حضرت زینب کبری(س) پرداخته است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

حضور حضرت زینب(س) در جریان کربلا و بعد از آن، صرفاً یک حضور ساده نیست بلکه باید گفت تداوم نهضت عاشورا و پیام‌رسانی این نهضت بر عهده حضرت زینب(س) بوده است.

شخصیتی که در جریان کربلا نقش‌های مختلفی را ایفا می‌کند مانند مدیریت و سرپرستی کاروان اسرا و محافظت از جان امام زمانش حضرت امام سجاد(ع) یا نقش حماسی همچون سخنرانی‌های آتشین در جهت رسواسازی دستگاه ظالم بنی‌امیه و تبیین قیام امام حسین(ع) و نیز فدا کردن فرزند و عزیزانش برای همراهی با امام زمانش. 


بیشتر بخوانید:


بانویی که مسلماً جزو کسانی بودند که با بذل جانشان در راه سیدالشهدا(ع) در یاری امام خود کوتاهی نکردند. می‌شود گفت تاریخ کربلا گره خورده با جان‎فشانی و ایثار و فداکاری حضرت زینب کبری(س) در راه ولایت و امامت است.

نمونه آن وقتی در کاخ عبیدالله بن زیاد آن ملعون به امام سجاد(ع) اهانت کرد و دستور قتل حضرت را داد بی بی زینب کبری دامن امام سجاد(ع) را گرفته و فرمودند نمی‌شود او را بکشید مگر اینکه قبلش مرا بکشید و همین سبب شد که آن‌ها از قتل امام سجاد(ع) منصرف شوند. ایشان نمونه شجاعتی است که از پدر خود به ارث برده و به یادگار دارند.

دختر حیدر کرار با چنان شجاعتی در دربار یزید خطاب به آن ملعون فرمود: «هرچه می‌خواهی تلاش کن و زحمت بکش تو یاد ما اهل بیت را محو نخواهی کرد» و با گفتن این جملات بی‌فایده بودن کوشش دستگاه بنی‌امیه را در جهت خاموش‌سازی نور حق و حقیقت آشکار کرد.

کسی که با صحنه‌های جریان کربلا آشنا باشد عرفان حضرت زینب(س) و نگاه توحیدی‌ ایشان را در میان این کلمات خواهد دید «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا» و شخصی که آشنایی با خدا و مسائل قرب و نزدیکی به حضرت حق را فهمیده باشد درک می‌کند عمق جملات او را که به جای گله و شکایت در بین کشتگان کربلا رو به پروردگارش فرمودند: «ربنا تقبل منّا هذا القلیل

کربلا نمونه‌هایی است از قوت قلب حضرت زینب(س)، شجاعت، فداکاری و از حماسه‌آفرینی دختر علی مرتضی. ایشان به‌راستی یاریگر امام زمانشان در میان آن همه مصیبت و بلا و در بین هجوم آن همه شیاطین و اعداء بودند.

انتهای پیام
captcha